f1

2016.10.27. 09:23

Micsoda meglepetés: Pierre Gasly marad a Red Bull programjában

Alain Prostnak mindenesetre ez nem tetszik, be is szólt!

Vámosi Péter

Fotó: Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko végre bejelentette az eddig is nyilvánvalót, marad Gasly az energiaitalos cég junior programjában. Kicsivel korábban úgy nézett ki, hogy akár még esélye is lehet a GP2 jelenlegi éllovasának, mert kollégáját, Daniil Kvyat körül nagyon legyeskedett a Force India, azonban végül csak maradhatott 2017-re is a Toro Rossoval. A fiatal francia pilóta érthetően csalódott: "Nos, továbbra is előre kell tekintenem, meg kell vizsgálnom a lehetőségeimet, de be fogom bizonyítani nekik azt, hogy rossz döntést hoztak." A paddockban az a pletyka járja, hogy Helmut Marko akkor betonozta be Kvyatot a Toro Rossoba a következő évre is, amikor először felröppentek a pletykák, hogy átigazolna az indiaiakhoz az orosz pilóta, de ezzel Gaslytól vette el a bemutatkozás lehetőségét. Erről a Canal Plusnak így nyilatkozott: "Sajnos nem tudjuk megvárni a GP2-es szezon végét. Ugyanakkor Pierre a Red Bull tesztpilótája lesz, és folytathatja a szimulátoros munkát is. Még folyamatban van annak is a kiválasztása, hogy jövőre hol indul, de ez függ a GP2-es eredményétől is."

Megszólalt az ügyben a négyszeres világbajnok Alain Prost is: "Az, hogy meghosszabbították a szerződését, még a szerényebb eredményei ellenére is egy megoldás arra nézve, hogy köszönetet mondjanak neki. Mindannyian azt hittük, hogy Pierre megkapja a helyét, de ez jellemző a Red Bullra: ők a maguk urai, és nem mindig érteni a döntéseiket. Ahogy ismerem őket, akár pár hónap múlva minden megváltozhat, sosem mehetsz velük biztosra."

Gasly 20 éves, és több F1-es csapat is érdeklődik iránta, de Prost szerint nem valószínű az, hogy el tudnák vinni. Erről is volt véleménye a Professzornak: "Egyes junior programok olyanok, mint egy csapda, különösen a Red Bullé, egy versenyző könnyen beleragadhat. Szerződése lesz, és nem tehet azt, amit csak akar. A Forma-1-ben csak 22 autó van, és fontos az, hogy a megfelelő helyen legyél a megfelelő időpontban. Elfogadni egy jó lehetőséget, nem mindig könnyű."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!