f1

2016.12.17. 11:58

Csak idő kérdése, hogy mikor éri hackertámadás az F1-es csapatokat, autókat

Az Acronis vezérigazgatója szeritn ezt a kérdéskört túl lazán kezelik a csapatok

Tajthi Andrea

Fotó: Peter Fox/Getty Images/Getty Images

A Forma-1 egy napon áldozatul eshet egy kiberbiztonsági támadásnak, mert a csapatok nem veszik komolyan ezt a fajta fenyegetettséget, véli az Acronis vezérigazgatója, Serguei Beloussov.

Az Acronis, mely egy adattámogatással és biztonsággal foglalkozó vállalkozás, jelenleg a Toro Rossoval dolgozik, Beloussov pedig úgy véli, hogy az F1-es csapatok túl lazán állnak ehhez a témához. Véleménye szerint csak idő kérdése, hogy egy F1-es csapat mikor válik áldozattá.

"Meg vagyok lepve, hogy mennyire nem aggódnak a biztonság miatt ezen a téren a Forma-1-ben, valamiért a Forma-1 nem nagy célpont. Egyelőre." - mondta Beloussov egy James Allen F1-es újságírónak adott interjúban. "Számomra ez meglepő, mert ismerem számítástechnikai biztonság alvilágát és mindenki célpont. Például mi minden nap ilyen támadásoknak vagyunk kitéve, csak úgy, mint a Microsoft, a Google, és mindenki."

"Viszonylag könnyű megtámadni a szenzorokat (az autókon). Technikailag és mechanikailag világos, hogy oldható ez meg, így meglep, hogy még senkit nem ért ilyen hackertámadás. Én a világos oldalon vagyok, és szerintem ez a téma aggodalomra ad majd okot és határozott igény lesz majd a titkosításra és adatvédelemre, a Toro Rosso számára, és remélhetőleg a többi csapat számára is."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!