f1

2017.01.05. 06:54

Gutierrez: Elég jó vagyok a Forma-1-hez

Esteban Gutierrez továbbra is meg van győződve arról, hogy meg van a sebessége és a tehetsége a Forma-1-hez, akkor is, ha a Haas nem tartotta meg őt 2016 utánra sem.

Hegedűs Dávid

Fotó: Haas F1 Team

Gutierrez egy év szünetet követően idén tért vissza a mezőnybe a Haas csapat színeiben, de teljesítményben jelentősen elmaradt a csapattársától, Romain Grosjeantól, amíg a francia 29 pontot szerzett addig a mexikói pont nélkül maradt és a helyét 2017-ben Kevin Magnussen fogja átvenni.

Gutierrez így értékelte a szezonját: „Nagyon hálás vagyok, hogy lehetőséget kaptam a csapatnál, jól éreztem magam, még annak ellenére is, hogy nagyon kemény szezonom volt. A csapat minden tagja a mérnököktől a szerelőkig keményen dolgozott. Nagyon hálás vagyok nekik, ez egy szép élmény volt, élveztem a munkát a csapatnál. Fontosak ezek az emlékek, de most a következő lépésre kell koncentrálnom.”

Pontot ugyan nem szerzett, de ötször végzett a 11. helyen és a csapaton belüli időmérős párharcban is meg tudta szorongatni a csapattársát, Grosjean 12-9-re „nyert”.

„Nagyon közel voltam Grosjeanhoz, ha nem érezném magamat elég gyorsnak, akkor nem próbálkoznék a Forma-1-gyel többé. Tudom, hogy mit kell tennem és tisztában vagyok a lehetőségeimmel. Sajnos a statisztikák nem mindig fedik a valóságot, de biztos vagyok benne, hogy a szakemberek akik alaposan vizsgálják egy pilóta teljesítményét, azok reálisan látják a dolgokat.”

Gutierrez elmondta, hogy nincs benne harag, amiért elküldték a Haastól.

„Nem tudok hibáztatni senkit, mert ez egy nagyon szerencsétlen helyzet. Keményen dolgoztam futamról futamra. Sok tapasztalatot és tudást szereztem, ami segíthet majd a jövőben nekem. Vannak dolgok, amiket lehetett volna másként csinálni, de mindenki a saját sorsáért felelős.”

Gutierreznek már csak a Manor jelenthet esélyt 2017-re, miután a Saubernél megerősítették Pascal Wehrlein szerződtetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!