f1

2016.08.24. 17:52

A Ferrari nem adja fel, tovább fejlesztik idei erőforrásukat

A kérdés, hogy már Spában bevetik-e.

Horváth Dániel

Fotó: Tóth Zsombor

Nyári vakáció ide vagy oda: a Ferrari módosított specifikációjú motorral utazott Belgiumba, a következő verseny helyszínére. Maurizio Arrivabene csapatfőnök leszögezte: a Ferrari soha nem adja fel.

Arrivabene év elején többször elmondta: ők a második erő, céljuk pedig a Mercedes levadászása. A szezon előrehaladtával a Ferrari egyre inkább visszaesett, már a Red Bull is eléjük került a konstruktőri világbajnokságban. 

A Speed Week olasz forrásokból értesült róla: a maranellóiak továbbfejlesztett erőforrással készül Spára, de könnyen meglehet, hogy csak hazai versenyükön, az Olasz Nagydíjon vetik be először. A késlekedés oka az esetleges megbízhatósági hibák kiküszöbölése.

A Ferrari ezzel a fejlesztési csomaggal el is használta utolsó három zsetonját. „Nem túlozzuk el a helyzetet” – kezdte Arrivabene.

„Budapesten gyorsabbak voltunk a Red Bullnál, szóval még mindig megelőzhetjük őket. Reméljük Spában már így is lesz.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője néhány napja úgy nyilatkozott, szerinte a Ferrari már teljesen átállt 2017-re. Ezt a feltételezést Arrivabene egyértelműen elutasította, mondván, nem adják fel az idei évet.

„A Ferrari nem adja fel, és az én irányításom alatt soha nem is fogja. Persze már dolgozunk a 2017-es autón, hogy ne legyünk felkészületlenek az új szabályok miatt.”„Jelenleg azonban az idei szezon érdekel minket. Az összes problémánkat meg kell oldanunk, amilyen gyorsan csak lehetséges.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!