f1

2016.12.06. 15:50

A Ferrari szerint a Mercedes nem lesz gyengébb Rosberg távozása után sem

A Ferrari elnöke Sergio Marchionne nem gondolja azt, hogy a Mercedes Rosberg visszavonulása miatt meggyengülne 2017-re.

Hegedűs Dávid

Fotó: Scuderia Ferrari

Vasárnap, Daytonában a Ferrari évadzáró eseményén beszélt Marchionne, arról, hogy mint mindenkit, őt is meglepte Rosberg visszavonulása.

A Motorsport.com azon kérdésére, hogy milyen reakciót váltott ki belőle Rosberg döntése, ezt válaszolta: „Rögtön üzenetet is küldtem Toto-nak, éppen repülőn ültem, mikor olvastam a hírt és teljesen meglepődtem.”

„Dicsértem Rosberget, hogy volt bátorsága meghozni ezt a döntést.”

„Úgy gondolom, hogy tökéletes volt az időzítés. Bajnokként távozhat, jobb ember lett ezáltal.”

„Elérte azt a célját, amit gyerekként tűzött ki maga elé. Ez a bajnoki cím tette teljessé a karrierjét.”

„Csak dicsérni tudom őt a döntése miatt, és biztos vagyok benne, hogy emiatt nem lesz rosszabb a Mercedes 2017-ben.”

„Egy ugyanolyan erős Mercedesre számítok, mint amilyen idén volt. Nem szabad elfelejteni, hogy Lewis Hamilton még náluk versenyez, és szinte biztos, hogy akit választanak mellé, hasonló szintet fog tudni képviselni, mint a csapattársa.”

A csapatfőnök Maurizio Arrivabene úgy gondolja, hogy Rosberg most egy új életet fog kezdeni a Forma-1-en kívül, hiszen felért a sportág csúcsára.

„Ez a világ annyira a technológiára összpontosít, hogy néha elfelejtjük, hogy emberei lények vagyunk.” - mondta. „Tisztelem őt ezért a döntéséért.”

„Néha csak balra és jobbra nézünk és elfelejtjük, hogy középen van egy szívünk és egy agyunk. Nico most úgy érzete, hogy ideje új életet kezdenie.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!