f1

2016.10.25. 17:21

A Ferrarinál visszasírják Alonsót

Alonso remekelt, a Ferrari viszont ismét csalódást okozott – olvasható az olasz sajtóban.

Horváth Dániel

Fotó: Tajthi Andrea

Sem a Ferrarinak, sem Sebastian Vettelnek nem kegyelmez az olasz média, szokásukhoz híven őszinték voltak. A legendás márka rendkívül eredménytelen évet fut, három futammal a szezon vége előtt továbbra is nulla futamgyőzelem áll a nevük mellett. A konstruktőrök pontversenyében csak a harmadik helyen állnak a bajnok Mercedes, illetve a Red Bull mögött.

Pino Allievi, vitathatatlanul a leginkább tisztelt olasz újságíró a következőket mondta Austinban: „Ismét a legjobb Alonsót láthattuk, akinek a lehetőségei meglehetősen korlátozottak autója teljesítménye miatt. Nagyon sok embernek hiányzik Maranellóban.”

A La Gazzetta dello Sport a következőket írta: „Nem volt rossz Vettel tempója, de ezzel  az autóval, amely nem garantálja a győzelmeket, nagyon messze van a csúcsormától. Kimi mindvégig maga mögött tudta tartani, míg ki nem esett. Eltérő taktikán voltak, de ismét nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott a finn.”

A Corriere dello Sport jelentősen negatívabb megvilágításba helyezte a Ferrarinál zajló történéseket, az austini versenyt egyszerűen ’vörös katasztrófa’-ként emlegetik. „Nagyon messzinek tűnik az alagút végén lévő fény” – olvasható a lapban.

A csapatfőnök Maurizio Arrivabene helye egyáltalán nem biztos, érezhetően van/volt némi nézeteltérés Vettel és Arrivabene között. Mindezek ellenére a jelenlegi csapatfőnök azt mondja: „Kemény helyzetben vagyunk, de a Ferrari erős.”

A „válsághelyzet” közepette Vettel nem veszítette jókedvét, mosollyal az arcán nyilatkozott a vasárnapi verseny után: „Miért ne mosolyognék Ha rosszul érzem magam, az nem tesz jobbá” – mondta Vettel a Sport Bildnek.

„Nem lehetek elégedett a vasárnapi sebességünkkel, a pozitívum viszont, hogy sokat tanulunk, ami hasznos lehet a következő szezonban. Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy hosszútávú projekt, és nem Donald kacsa vagy Miki egér ellen harcolunk. Az ellenfeleink nagyon felkészültek.”

„Az út meredek és göröngyös, de biztos vagyok benne, hogy eljön az a nap, amikor ott leszünk az élen.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!