f1

2015.10.08. 15:39

"A Forma-1 sz*r termék lett"

Így gondolják Silverstone-ban, és indok is van

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

Korábban már keringett egy pletyka, mi szerint Bernie Ecclestone a francia sajtónak azt mondta, hogy az F1 egy "sz*r termék". Ezt azonban Ecclestone tagadta, azt állította, ő csupán a hibrid motorokat kritizálta.

Azonban a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pálya egyik felelős személye, Patrick Allen valóban nyíltan kritizálta az F1-et a The Independent szerint.

"Hónapokkal ezelőtt mondtam ezt magának Mr E-nek, hogy nem tudok jegyeket eladni egy ilyen sz*r termékre." - mondta Allen az F1 üzleti ügyeivel foglalkozó újságírónak, Christian Syltnek.

Mindezt az után mondta, hogy napvilágot láttak azok a hírek, melyek szerint Silverstone kikerülhet a versenynaptárból, ha nem tudják befizetni Ecclestone-nak a versenyrendezés jogdíját.

Allen szerint a legnagyobb probléma az, hogy a versenyzőknek spórolniuk kell az üzemanyaggal, és arctalan mérnökök mondják meg nekik, hogy mit csináljanak, ahhelyett, hogy gladiátorokként versenyeznének.

"Nevetséges, hogy ide jutott a versenyzés, ez nem eladható." - mondta. "Mikor volt korábban olyan, hogy a technikai igazgató hozta a végső döntét, nem a versenyző? Jobb, ha bedobjuk a törölközőt, és keresünk valami mást."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!