f1

2016.09.30. 17:24

A Haas Hamiltont is szívesen szerződtetné

Gunther Steiner csapatfőnök kijelentette: tapasztalt versenyzőkre van szükségük.

Horváth Dániel

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Ahogy arról már korábban beszámoltunk: egyes források szerint Sergio Perez akár a Haas istállónál is kiköthet 2017-ben. Az újonc amerikai istállónak természetesen vonzó opció lehet Perez szerződtetése, aki éppen honfitársát, Esteban Gutierrezt váltaná.

„Ha Lewis Hamilton elérhető lenne, tárgyalnánk vele. Több versenyzővel is kapcsolatban vagyunk. Úgy gondolom, most fognak igazán beindulni a dolgok. Mindenki azt gondolta vége a versenyzőmozgásnak, de ez nem így van.”

„Mindenkit figyelünk, akinek nincs szerződése. Tapasztalattal rendelkező pilótára van szükségünk, ezt mindig is hangsúlyoztam. A tapasztalat hozott számunkra pontokat az idei évben.”

Az már korábban biztossá vált, hogy az újonc Haas 2017-re is megtartja Romain Grosjeant, Esteban Gutierrez jövője viszont erősen kérdéses. A mexikói versenyző pont nélkül áll a világbajnoki pontversenyben, nincs sok esélye egy újabb szerződésre.

„Az, hogy több versenyzővel is tárgyalunk, nem jelenti automatikusan Gutierrez távozását. Minden lehetőséget megvizsgálunk, és kihasználjuk a rendelkezésre álló időt” – zárta mondandóját az olasz szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!