f1

2015.05.23. 16:40

A Haas tanul a többiek hibájából

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint az istálló nem fogja elkövetni a 2010-es újoncok hibáit.

Gyimesi Brigitta

2010-ben több újonc is nevezett az F1-be: az USF1 végül el sem indult, míg a Caterham és a HRT többéves mezőnyvégi szenvedés és küszködés után hagyta el a száguldó cirkuszt. A Marussia ugyan Jules Bianchinak köszönhetően szerzett két pontot tavaly Monacóban, ám ez volt az egyetlen pontszerző helyezése az öt és fél éves története során. A Haas 2014-ben szerezte meg az indulási jogot, és eredetileg már idén debütált volna, azonban a jobb felkészülés érdekében eltolták egy évvel a bemutatkozást. Steiner egyáltalán nem aggódik a HRT-Caterham-Marussia trió eredményei láttán; elmondása szerint a Haas elvégezte a leckéjét.

„Nem igazán aggaszt” – nyilatkozta Steiner az AUTOSPORT-nak. „Megfelelő hozzáállással szemléljük a történeteket, tisztelettel analizáljuk az eseményeket. Mi megpróbálunk mást alkotni. Ha ugyanezt tennénk - a semmiből kezdenénk neki, siettetnénk a dolgokat, hat hónap alatt kellene mindennel elkészülnünk -, akkor neki sem állnánk, mivel nem érné meg. A lehető legjobb eséllyel szeretnénk kiállni a rajtrácsra; nem szeretnénk megismételni az előttünk jövők hibáit. Senkinek sem működik, ha a nulláról kezd valamit.”

Az amerikai csapat motor- és technikai szerződést kötött a Ferrarival, vagyis a Scuderia fogja a Haast ellátni minden olyan alkatrésszel, amit egy konstruktőrnek nem feltétlen kell saját magának gyártania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!