f1

2016.05.04. 16:39

A Haasnak a héten döntenie kell motorügyben

Az amerikai istálló komoly dilemma előtt áll: a Ferrari régebbi vagy fejlesztett motorját használja Barcelonában?

Kovács Noémi

Fotó: Haas F1 Team

Az újonc csapat a Ferrarival szoros együttműködésben vágott bele Forma-1-es projektjébe, ennek pedig szerves része az, hogy a Scuderia látja el őket a turbó erőforrással – többek között. A Ferrari Szocsiban egy fejlesztett erőforrást vetett be a versenyhétvégén, de mivel az a pálya a negyedik legerőigényesebb pálya a naptárban, nem sok pozitívumát láthattuk a továbbfejlesztett motornak.

Ennélfogva a Haas most azon gondolkodik, hogy a barcelonai versenyhétvégén még a korábbi turbóerőforrással vagy a már módosítottal álljanak-e rajthoz. Az istálló óvatosan kezeli a kérdést és a lehető legtöbb információ birtokában akarja meghozni döntését.

„Még ezen a héten dönteni fogunk. Nem ismerjük pontosan a gyári ütemtervüket, hogy tudják-e biztosítani az új motort. Azonban ha megkapjuk az új erőforrást, valószínűleg használni fogjuk, de tudnunk kell, hogy áll össze az egész csomag.” – kezdte az istálló csapatfőnöke.

„Az már biztos, hogy új szárnyat viszünk Barcelonába és még néhány fejlesztést, de továbbra is azon leszünk, hogy újabb fejlesztések érkezzenek. Persze biztosnak kell lennünk abban, hogy ezek működni fognak és erről sosem lehetünk addig meggyőződve, amíg ki nem próbáljuk őket. Addig viszont annyira kell megbizonyosodnunk a működőképességükről, amennyire csak tudunk.” – folytatta az amerikai szakember, aki a szocsi-i pontszerzésnek viszont örült.

„Ez remek eredmény volt, ebből is látszik, hogy sosem szabad feladni. Kínában nehéz volt a dolgunk, ahogy Szocsiban is az első és a második edzésen, ezek ilyen tanuló időszakok voltak. A harmadik szabadedzés már némileg jobban alakult, de a kvalifikáció még mindig nem volt tökéletes. Befértünk a Q2-be, ami jó teljesítmény, hiszen nem szabad elfeledkezni arról, hogy ez még mindig csak a negyedik versenyhétvégénk volt – és ismét pontot tudtunk szerezni a nyolcadik helyen, ez egyszerűen fantasztikus. Megint megmutattuk, hogy jó irányba haladunk, hogy az autó és a versenyző is meg tudja csinálni.” – fűzte hozzá Steiner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!