f1

2016.10.28. 13:00

A jelenlegi Sauberesek a Force Indiába mennének, de csak egy maradhat

Nasr reméli, hogy Brazíliában már bejelentheti a 2017-es terveit

Vámosi Péter

Fotó: Sauber Motorsport AG

Az év végével lejár a Sauber versenyzőjének a szerződése, és egyelőre a csapatról annyit tudni, hogy továbbra is fizetős versenyzőknek adna ülést. Nasr egyelőre csak annyit szögezett le, hogy jövőre is a Forma-1-ben marad, és hogy reméli, két hét múlva bejelentheti, hogy mégis mi lesz vele jövőre. Újságíróknak Mexikóban ennyit mondott: "Várjatok a Brazil Nagydíjig, akkor remélem, hogy már bejelenthetem. Annyit mondhatok, hogy keményen dolgozunk az ügyön. Külön emberek foglalkoznak most ezzel. Sok minden történik most a háttérben, de hamarosan minden kiderül."

Nasr egyike azon pilótáknak, akit várnának a Force India felszabadult ülésére, miután Nico Hülkenberg elhagyta azt. Ehhez képest a brazil azt állítja, hogy eddig még nem is beszélt velük. "A mi oldalunkról nincs kapcsolatunk velük, semmiféle megbeszélést nem folytattunk velük, nincs még említésre méltó dolog sem folyamatban. Persze mindenki figyeli ezt az ülést, hiszen egy versenyképes helyről van szó." - tette hozzá Felipe.

Csapattársának, Marcus Ericssonnak sincs ülése még jövőre, és ő is a Sauber és a Force India között billeg. "Minden versenyző, akinek még nincs szerződése jövőre, várja az idei éve végkimenetelét, és a Force India egy versenyképes csapat, így mindenképp egy lehetőség, ahogy a Sauber is, ahol elkezdődött egy erős építkezés. A menedzsmentem nyitott szemmel jár, és folyamatosan figyeli, hogy hol van még versenyzési lehetőség, és bízom benne, hogy előbb mint utóbb meg tudjuk, hogy mégis mi fog bekövetkezni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!