f1

2016.08.25. 18:16

A McLarennél legjobban a Red Bulltól tartanak 2017-ben

Eric Boullier szerint megszakadhat a Mercedes uralma.

Horváth Dániel

Fotó: McLaren

Eric Boullier, a wokingi istálló versenyigazgatója szerint a következő szezonban eszközölt szabályváltoztatások miatt a Red Bullra nagyon oda kell figyelni.„Jobban félek a Red Bulltól, mint bármely másik csapatból, mert tudjuk hogyan tudnak autót fejleszteni.”

Idén a McLaren is egyre jobb formát mutat, jövőre pedig az új szabályoknak köszönhetően még feljebb léphetnek a rajtrácson. 

„Jó dolog tiszta lappal indítani” – mondta Boullier az Autosportnak.

„Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon jó munkát tudunk végezni. Mi is akartuk ezt a szabályváltoztatást, mert hiszünk a képességeinkben, hogy jó autót tudunk építeni. Ez egy újabb lehetőséget ad a hátrányunk csökkentésére.”

„Egy új korszak kezdődik jövőre. Új aerodinamika, nagyobb légterelők, nagyobb padlólemez. Jelenleg egy-egy apró javulást látunk a szélcsatornában. Mikor új autón dolgozol, hirtelen tehetsz szert nagy előnyre.”

Boullier szerint kétszeres világbajnok versenyzője, Fernando Alonso is sokkal boldogabb lesz jövőre: „Boldogabb lesz. Nem csak ő, hanem minden versenyző. Ha azt mondjuk nekik, hogy holnap olyan autót vezethettek, ami négy másodperccel gyorsabb és nagyobb a kanyarodási sebessége, imádnák.”

A francia mérnök szerint az új szabályoknak köszönhetően a versenyzők közötti különbség is látványosabb lesz: „A versenyzők tehetsége a nagyobb kanyarsebességek miatt fontosabb szerepet kap jövőre. Előfordulhat, hogy a jobb versenyzők határozottan jobb munkát fognak végezni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!