f1

2016.02.05. 08:07

A Mercedes kölcsönadta Ocont a Renault-nak, Carmen nem bánja

Carmen Jorda nem bánja, hogy Ocon lett a tartalékversenyző a Renault-nál

Tajthi Andrea

Fotó: Renault Sport

Tavaly a spanyol Carmen Jorda volt a Renault - illetve akkor Lotus - csapat fejlesztő versenyzője. Jorda pedig az Europa Pressnek azt nyilatkozta, hogy ugyanez a szerep vár rá idén is.

"A jó dolog, hogy a Renault be fog tenni engem egy kategóriába, hogy versenyezzek, és ez az, amit akarok." - mondta Carmen.

"Továbbra is a csapattal vagyok, és nagyon boldog vagyok, mert ez egy komoly, hosszútávú program." - mondta Carmen már az AS-nek.

Elmondása szerint nem zavarja, hogy tartalékversenyzőnek a 19 éves Esteban Ocont szerződtette le a csapat. A fiatal francia eredetileg a Mercedesszel szerződött, a németek azonban "kölcsön adták" őt a Renaultnak.

"Igaz, hogy hosszútávú szerződést kötöttem a Mercedesszel 2015 végén, szóval nagyon hálás vagyok a Mercedesnek és a Renaultnak is, hogy ezt lehetővé tették.

"Esteban még mindig szerződésben áll a Mercedesszel, de kiváló a kapcsolatom a Mercedesszel és ez megkönnyítette az esetet." - mondta Frederic Vasseur a L'Equipe-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!