f1

2016.02.07. 12:45

A pályán is szerephez juthat a Renault tartalékosa

Esteban Ocon péntekenként és/vagy a két szezonközi teszten gördülhet pályára a Renault-val.

Kovács Noémi

Fotó: Renault Sport

A GP3 regnáló bajnokát a Renault szerdai sajtótájékoztatóján mutatták be a csapat tartalékversenyzőjeként. Az eset azért váltott ki kisebb meglepetést, mivel a francia versenyző eddig a Mercedesszel állt szoros kapcsolatban, de Cyril Abiteboul elmondása szerint ők csak kölcsönbe vették a 2016-os évadra Ocon-t a brackley-i istállótól. Persze, hogy mindez később hova fog vezetni, az még a jövő zenéje.

"Úgy gondolom, hogy láthatjuk majd Estebant az autóban, de a pontos részletekbe nem akarok belemenni." - mondta Abiteboul, aki azt is elárulta, hogy Ocont egyelőre csak kölcsönbe kapták a Mercedestől. - "Ez a modern Forma-1. Ilyen együttműködések alakulnak ki a gyártók között. Mi például a Nissannal, az Infinitivel és a Mercedessel dolgozunk együtt. El kell kezdenünk lebontani a közöttünk emelkedő falakat, annak érdekében, hogy együtt dolgozhassunk. Ehhez hasonló kollaborációk nélkül az F1-es költségek túlságosan magasak lennének."

Ocon számára nem ismeretlen terep a Forma-1, hiszen már 2014-ben is mehetett néhány kört az akkor még Lotus névre hallgató istálló autójával az abu dhabi-i nagydíj hétvége pénteki szabadedzésén - igaz, akkor még a Lotus junior programjában vett részt. Nagy valószínűséggel 2016-ban is pénteki szabadedzéseken vehet majd részt, vagy a két szezonközi teszten mutathatja majd meg, hogy mire képes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!