f1

2015.08.26. 10:48

A 2017-es szabályoknak köszönhetően a pilóták újra „szerelmesek lesznek” autóikba

A Forma-1 népszerűségét nem feltétlenül a jobb versenyzés lendíti fel 2017-től

Komenda Vivien

Fotó: Varga András

A Forma-1 népszerűségét nem feltétlenül a jobb versenyzés lendíti fel 2017-től, sokkal inkább az, hogy a pilóták újra „szerelmesek lehetnek” autóikba, véli a Toyota főnöke, Pascal Vasselon.

A francia, aki a Toyota F1-es technikai projektjében is kiemelkedő szerepet kapott, most pedig a cég sportautó programján dolgozik, úgy véli, a Forma-1 azért unalmas, mert a versenyzők mindenféle izgalom nélkül ülnek autóba.

Azt is hozzá tette, a nagy népszerűségnek örvendő WEC, azaz a hosszú távú világbajnokság is az élvezetes versenyzés miatt nyújt nagyobb izgalmakat a nézők számára.

„Úgy gondolom, hogy az alapvető probléma, hogy nem látod a versenyzőkön az autójuk iránt érzett „szerelmet” – mondta Vasselon a Motorsport.comnak.

„Nem lehet látni a pilótákon, hogy boldogok, amiért ezeket az autókat vezetik. Talán a 2017-es szabályváltozások izgalmasabbá teszik a vezetést, és akkor újra azt közvetítik a versenyzők a szurkolók felé, hogy ez a sport igenis izgalmas.”

Vasselon azt is elmondta. az összes WEC pilóta hangoztatja, mennyire élvezetes vezetni autóikat, és ez ejti foglyul a rajongókat.

„Sok F1-ből érkezett pilóta mondja azt, miután kiszáll egy WEC autóból, hogy „Wow, ez hatalmas volt, végig lehetett nyomni.” És ez az egyik legnagyobb különbség a két sorozat között.”

Vasselon szerint az új szabályok bevezetése után azonban visszatérhet az igazi izgalom a királykategóriába.

„Gyorsabb autók, szélesebb gumik, új aerodinamikai megoldások lesznek. Szerintem ez mindenképp a jó irány. Nem vagyok teljes mértékben tisztában az összes tervezett módosítással, de véleményem szerint újra vissza fog térni az igazi izgalom és élvezet a sportba.”

Címkék#Forma-1#F1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!