f1

2016.05.25. 11:04

A Prema Powerteam lehet a következő F1-es csapat?

A jelek arra utalnak, hogy az olasz istálló szeretné megismételni a Haas-sikereit.

Kovács Noémi

Fotó: ADAC Formel 4

A német Auto Bild Motorsport értesülései szerint máris feltűnt egy újabb Forma-1-es csapat a száguldó cirkusz horizontján, mégpedig a junior kategóriákban már jól ismert olasz istálló, a Prema Powerteam. Az alakulat olyan tehetségeknek biztosít versenyzési lehetőséget, mint például az F3-ban Lance Stroll, vagy az F4-es bajnokságban Mick Schumacher.

A Prema a német lap értesülései szerint állítólag szívesen megismételné a Haas F1 Team által megejtett sikeres F1-es debütálást, bár az biztosnak tűnik, hogy időbe telne, amíg összeszedik az ehhez szükséges infrastruktúrát és financiális eszközöket.

„A Forma-1-es csatlakozás nem olyasmi, amit csak eldöntünk és megcsináljuk. Biztosítani kell a szükséges eszközöket és minden részletnek stimmelnie kell.” – kommentálta a híreket a Prema Powerteam sajtószóvivője.

A hírek szerint az istálló már felvette a kapcsolatot a ’70-’80-as évek F1-es istállójával is, a Theodore Racinggel, amelyet korábban egy japán milliomos, Teddy Yip futtatott, most pedig az unokája, Teddy Yip jr vezényletével versenyeznek az IndyCar sorozatban a Rahal Letterman Lanigan csapatával karöltve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!