f1

2016.05.23. 21:46

A Red Bull konstans fenyegetés lehet a Ferrarira

Christian Horner szerint ha a Renault új motorja beváltja az ígéreteket, a Red Bull minden futamon megszorongathatja a Ferrarit.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

A Renault-motor legfrissebb specifikációja a múlt heti barcelonai teszten mutatkozott be; a debütálás annyira meggyőzőre sikerült, hogy a francia gyártó már Monacóba elviszi az új motort, egy futammal az eredetileg tervezett Kanadai Nagydíj előtt. Spanyolországban a Red Bull – egy Renault-motorral futó csapat, habár az erőforrás hivatalosan a TAG Heuer nevet viseli – 20 hónap hiátus után Max Verstappen révén megszerezte első győzelmét, Horner pedig az új motort látva optimistán tekint a jövőbe.

„Minden elismerésem a TAG Heuer motorpartnerünknek, akik remek munkát végeztek és rengeteget fejlődtek” – dicsérte közvetetten a franciákat a bikák csapatfőnöke. „Az elkövetkező futamokra érkező fejlesztések tudatában minden okunk megvan az optimizmusra. Ha megkapjuk, amit ígérnek, és ezáltal legalább a Ferrarival felvehetjük a versenyt, akkor remélhetőleg már a Mercedeshez képest is elkezdhetünk felzárkózni, legalábbis némely pályákon. Daniel 0.65 másodpercre volt Lewistól Barcelonában az időmérőn, ami szerintem az elmúlt évben a legszorosabb volt. Egy olyan pályán, mint Barcelona, ez különösen biztató – ha az erőforrással még tudnánk pár tizedet javulni, hálásak lennénk érte.”

A felborított menetrend miatt a Renault-nak összesen lesz két új motorja a két csapat számára; még nem tudni, hogy a Red Bull és a gyári csapat melyik pilótájának kedvez ezzel. Noha a Renault mindig is bízott az új specifikáció jelentette előrelépésben, a monacói debütálást vezethetőségi okokra hivatkozva nem szorgalmazták. Horner azonban még a monacói döntés előtt elmondta, a Red Bull nem kíván nyomást gyakorolni a motorszállítóra.

„Ha lenne lehetőség arra, hogy Monacóban még versenyképesebbek legyünk, természetesen elfogadnánk” – mondta. „Ám ez a döntés csak a renault-s srácok kezében van.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!