f1

2016.05.29. 10:21

A Renault használta el eddig a legkevesebb tokent

A francia istálló mindössze 3 zsetont használt el az erőforrás fejlesztéséhez, így még 21 van a tarsolyában.

Kovács Noémi

Fotó: Renault Sport F1

Az FIA szombaton kiadott közleménye alapján kiderült, hogy az erre a szezonra rendelkezésre álló és az erőforrás módosítására feljogosító 32 tokenből a Renault eddig mindössze 11-et használt el, így még 21 áll a rendelkezésére.

A 11 tokenből a tél folyamán 7-et lőttek el a franciák, míg 1-et a bahreini futamot követően, ami hozzájárult a Red Bull spanyolországi győzelméhez, igaz a milton-keynes-i istálló autójában Tag-Heuer néven fut az enstone-i gyár turbója. 

A maradék 3 tokent a monacói hétvégét megelőző fejlesztési csomagban használták fel, ennek hatását már a barcelonai futamot követő szezonközi teszten fel tudták mérni, így kaphatta meg éles helyzetben Kevin Magnussen és Daniel Ricciardo a legújabb fejlesztésű Renault erőforrást a hercegségbeli versenyhétvégére.

A szezon végéig tehát még további 21 tokent használhat fel az enstone-i istálló, többet mint bármelyik vetélytársa. A Ferrari ugyanis eddig 26 zsetont használt el, így már csak 6 db-ja maradt, a Mercedes esetében 18-14, a Hondáéban pedig 21-11 ez az arány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!