f1

2016.05.28. 12:37

A Toro Rosso jövőre már fejlesztett motort akar a Ferraritól

A faenzai istálló idén a Scuderia 2015-ös motorjával fut, 2017-ben már a fejlesztett verziót kérné.

Kovács Noémi

Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool

Az idei esztendő során a korábban romokban heverő Red Bull - Renault kapcsolatnak hála, a milton-keynes-i istálló fiókcsapata a Ferrari 2015-ös erőforrásával teljesíti a szezont. Emiatt hiába rendelkezik a csapat az egyik legjobb autóval a rajtrácson, egy tovább nem fejlesztett motor a későbbiekben csak hátráltatná őket - még ha egyelőre a tavalyi erőforrás is jól muzsikál.

A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key megerősítette, hogy továbbra is szívesen együttműködne a Ferrarival, azonban jövőre már szeretnék a maranellói istálló aktuális motorjait használni, még ha jelenleg nem is okoz számukra hátrányt az egy évvel korábbi verzió futtatása: a faenzaiak ugyanis mind a Ferrari, mind a McLaren pilótáit maguk mögé utasították a csütörtöki szabadedzések folyamán, a szombati gyakorlaton pedig az edzést megnyerő Vettel kivételével szintén ez volt a helyzet.

"Ami a jövő évet illeti, azt hiszem elégedett vagyok. Nem mintha baj lenne a jelenlegi termékkel, de ezt nem fejlesztik, mivel egy egyéves erőforrásról van szó. A Ferrari remek munkát végez az ellátásunk terén, de jó lenne az aktuális és fejlesztett motort használni." - mondta el Key.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!