f1

2015.05.29. 16:41

A Williams az Osztrák Nagydíjtól várja a csodát

Rob Smedley az ausztriai versenytől kezdve várja a fellendülést, ahova a csapat egy nagyobb fejlesztéscsomaggal érkezik.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Charles Coates/Williams F1

A Williamsnek rémálomba is beillő hétvégéje volt Monacóban: Felipe Massa és Valtteri Bottas a 12. és 16. helyekről vágtak neki a vasárnapi futamnak, ami után szintén nem volt okuk az örömre, miután a 15. és 14. helyeken végeztek. A csapatnál úgy vélik, a kanyargós és szűk hercegségi pálya nem passzolt az FW37-hez, és a következő három gyors helyszín (Montréal, Red Bull Ring és Silverstone) már ismét a Williams kezére játszhat, különösen a spielbergi pálya.

„Lesz egy-két frissítés Kanadában” – nyilatkozta Smedley. „Számos területen javítunk az autón. Ausztriára pedig egy nagyobb csomag érkezik, és anélkül, hogy a részletekbe belemennék, az tényleg egy egészséges kis pakk lesz. Már alig várjuk, hogy ezeket felpakolhassuk az autóra, majd onnantól kezdve is egy egész sor fejlesztés érkezik. Már Spanyolországban is megmutattuk, hogy tartani tudjuk a lépést az élcsapatokkal, Monaco viszont egy kisebb anomália volt a rendszerben, egyszerűen nem tudtuk munkára késztetni a gumikat. Annyira kiestünk a verseny élén zajló csatákból, hogy szinte alig lehetett minket látni, hol vagyunk és mit csinálunk. Kanadában ismét visszatérünk a normális kerékvágásba, és persze majd jönnek az ausztriai fejlesztések; Spielberg olyan pálya ráadásul, ami már tavaly is feküdt nekünk. Montréalban is gyorsak voltunk tavaly, Silverstone-ban is, ez volt az év azon szakasza, amikor minden kezdett összeállni, elkezdtünk dobogókat és pontokat gyűjteni. Egy szóval magabiztosan tekintek a következő három futam elé.”

Smedley ragaszkodik a kijelentéséhez, miszerint Monaco egyszeri ballépés volt, a csapatban ennek ellenére mindenki próbálta felkutatni a pocsék teljesítmény okait, hogy biztosítsák, ilyen nem fog még egyszer előfordulni.

„Mindenen átrágjuk magunk, hogy megtaláljuk, hogyan is kell ezt csinálni extrém körülmények között” – tette hozzá Smedley. „Ha mindent átnézünk, hogy megértsük, mi ment rosszul és mit kell legközelebb tennünk, akkor ha megint hasonló helyzetben találjuk magunk, már tudjuk, hogyan reagáljunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!