f1

2016.05.23. 05:34

A Williams elengedte 2016-ot

A Williams istálló azokra a dolgokra koncentrál, amelyek idén már nem, csak 2017-ben lesznek hasznukra. Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója nyilatkozott az ügyben.

Szabó Bence

Fotó: Fotó: Sam Bloxham/Williams F1

A csapat az elmúlt két szezonban csalódott az eredményeikben, a harmadaik hely nem az a pozíció, amire korábban vágytak. Azonban akármilyen beállítást alkalmaztak, képtelenek voltak beérni a két élcsapatot. Az évközi teszten Barcelonában egy hangsúlyosabb szárnyat próbáltak, mely megfelel a 2017-es szabályoknak. Ezek alapján arra lehet következtetni, hogy ők mostantól már csak a jövő évre fókuszálnak.

„Megnyomtuk azt a bizonyos gombot” - válaszolta Symonds arra a kérdésre, hogy elengedték-e az idei szezont.

„Igen, megnyomtuk, már ha az új szabályokat vesszük figyelembe. Időre van még persze szükségünk, a Hungaroringig terveztünk még pár módosítást, fejlesztést, az sincs kizárva, hogy ezt követően is fejlesztünk.” - folytatta a Williams technikai igazgatója.

„Ezek a fejlesztések egészen más területekre koncentrálódnak, mint korábban terveztük. Igyekszünk azokra a területekre is gondolni, amik jövőre hasznosak lesznek, ilyen például a felfüggesztés. Továbbá ott van a karosszéria és aerodinamika: ez a két dolog igencsak fontos alkotóeleme az esetleges sikereknek, így biztosan mielőbb foglalkozni fogunk velük. Az egyes karosszériaelemeket fel tudjuk szerelni a 2016-os autóinkra is, így ki tudjuk próbálni, hogyan viselkednek egy új szárnnyal például.” – fejezte be gondolatait Symonds.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!