f1

2016.05.29. 08:19

Aláírt a Red Bull és a Renault

Jövőre is Renault-motorral megy a Red Bull, melléjük visszatér a Toro Rosso is.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Mindkét istálló a legújabb specifikációjú motorokal kapja majd meg, és olyan néven futtathatják, ahogy akarják.

„Rendkívül örülünk, hogy a roppant sikeres kapcsolatunkat meghosszabbíthatjuk” – nyilatkozta Christian Horner. „A Renault által véghezvitt újjáépítés után hatalmas előrelépéseket tettek, ebből pedig logikusan következett, hogy a TAG Heuer-feliratú motorral folytassuk.”

A Red Bull igencsak rövid szerződése ez év végén járt volna le, ám Horner már korábban is említette, hogy az új szerződések aláírása csupán formalitás. Jerome Stoll, a Renault Sport Racing elnöke is megszólalt:

„Nagyon elégedettek vagyunk, hogy két olyan erős csapattal köthettünk egyezséget, mint a Red Bull Racing és a Scuderia Toro Rosso” – mondta Stoll. „A versenyképes társak megléte igazolja, hogy a feljavított Renault-erőforrásban és az egész szervezetünkben joggal lehet bízni.”

Ami a kisbikákat illeti, a Toro Rosso 2014-ben és 2015-ben Renault-motorral ment, ám a francia gyártó körüli huzavona okán idénre egyéves Ferrari-motorokra váltottak. Jövőre azonban ők is a Renault ügyfelei lesznek, és a legújabb specifikációt kapják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!