f1

2016.07.30. 13:32

Alonso: Allison egy kimagaslóan jó mérnök

Fernando Alonso, a Ferrari távozó technikai igazgatóját méltatta.

Horváth Dániel

Fotó: Scudria Ferrari

Fernando Alonso, a McLaren-Honda kétszeres világbajnoka James Allisont, a Ferrari távozó technikai igazgatóját, James Allisont méltatta. Alonso a Renault-nál és a Ferrarinál is dolgozott a brit guruval.

A spanyol versenyző kommentárja természetesen továbbgörgeti azon spekulációkat, miszerint Allison újra Nagy Britanniában, a családjához közel vállalna munkát.

„James egy kiváló mérnök, ezt már 2005-ből és 2006-ból tudom, amikor Renault-nál két világbajnoki címet nyertünk” – mondta Alonso az olasz La Gazzetta dello Sport-nak.

„Mattia Binottót is ismerem a ferraris időmből, aki szintén nagyon jó mérnök, a legjobbakat kívánom neki. Ez nem az első és valószínűleg nem az utolsó alkalom, hogy a Ferrari technikai igazgatója egy motorrészlegről érkezett szakember.”

Alonso 2017-ről is beszélt, amikor valószínűleg új csapattársat kap a McLaren-Hondánál, Stoffel Vandoorne személyében.

„Olyan csapattársaim voltak, mint Nelsinho Piquet, Felipe Massa, Kimi Räikkönen, aki még mindig a Ferrari utolsó bajnoka. 2007-ben csak azért volt az, ami, mert Lewis a McLaren támogatását élvezte és nagyon versenyképes autónk volt. A bajnoki címért harcoltunk, amire senki nem számított. Fontos még, hogy Lewis brit, Stoffel pedig nem” – tette hozzá Alonso

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!