f1

2016.05.30. 18:00

Alonso: Azt hittem, lehet dobogó is

Fernando Alonso beismerte, a dobogót is reálisnak tartotta a Monacói Nagydíj alatt.

Gyimesi Brigitta

Fotó: McLaren

A spanyol világbajnok az ötödik helyen ért célba Monte Carlóban, nagyban köszönhetően a jól időzített kerékcserének.

„Egy ponton azt hittem, lehetséges a dobogó” – vallotta be Alonso, aki Nico Rosberget tartotta maga mögött a verseny legnagyobb részében. „A boxkiállás után az ötödik helyen voltam, és még 50 kör volt hátra. Trükkös körülmények uralkodtak, így egy pillanatra átvillant az agyamon, hogy ha én a pályán maradok, akár össze is jöhet.”

A dobogó nem, de egy ötödik hely összejött, Alonso pedig nem csalódott az eredmény miatt.

„Jó ütemben fejlődünk, ez egyértelmű az eredményekből, jó irányba haladunk” – dicsérte a McLarent a spanyol. „Az élen akarunk ugyan lenni és a dobogókért harcolni, de jelen helyzetben még sokat kell ezért tennünk. Összességében kemény futam volt, de jól szerepeltünk, mindkét autóval pontot szereztük; nem lehetünk elégedetlenek. Amikor egy ilyen nehéz versenyt így kivitelezel, az jó érzés – vezetés és koncentráció szempontjából is kemény volt.”

A másik McLarennel Jenson Button a kilencedik helyen futott be, ám kifogásolta a csapat kommunikációját a stratégiát érintő ügyekben. A britet különösen az zavarta, hogy a McLaren nem közölte vele, beragad Pascal Wehrlein mögé, ha akkor áll ki, amikor akarta.

„A csapat és a köztem lévő kommunikáció nem volt valami felhőtlen” – nyilatkozta Button. „Ha tudtam volna, hogy a Manor előttem lesz, nem álltam volna ki – itt lehetetlen előzni. Szerintem arra számítottak, hogy [Wehrlein] ki fog állni, de ez nem történt meg. Gumik tekintetében jó döntés volt, de forgalomügyileg nem. Mindezek ellenére sok pontot szereztünk, amire száraz körülmények között nem sok esély lett volna. A csapatért és magamért egyaránt versenyzek – a csapatnak pedig ez remek eredmény. Ezek a pontok nem a versenyképességünk bizonyítékai, hanem a jó döntéseké.”

Címkék#F1#Alonso

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!