f1

2015.10.05. 08:52

Alonso kemény feltételekhez szabta 2016-os maradását

Alonso azt akarja, hogy adott esetben Melbourne után elhagyhassa a McLarent

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Spanyol sajtóértesülések szerint Fernando Alonso ultimátumot adott a McLaren-Hondának a Japán Nagydíj után.

Alonso Japánban, a Honda hazájában kelt ki magából, és nevezte GP2-esnek McLarenjét, verseny közben. Ezért később elnézést kért, de ettől függetlenül egyre frusztráltabbá válik a spanyol versenyző csapata küszködése miatt.

Úgy tudni, Alonso hosszas beszélgetéseket folytatott Ron Dennisszel és feltételekhez kötötte 2016-os maradását.

Az egyik kikötése állítólag az, hogy Yasuhisha Arai ne legyen tovább a Honda motorrészlegének vezetője, mivel Alonso szerint ő súlyos károkat okozott az F1-es projekt előrehaladásában.
A másik kikötés, hogy Alonso teljes hozzáférést akar a 2016-os autó fejlesztésében. Úgy véli, teljesen új autót kell alkotni, mivel a jelenlegi csak nagyon keveset, de inkább semmit sem fejlődött.

A harmadik feltétele a legfontosabb: két záradék a szerződésébe. Az első arról szól, hogy ha a szezon előtto tesztek, illetve a 2016-os szezonnyitón, Melbourne-ben nem lesz elégedett az autóval, elhagyhatja a McLarent, és vele együtt talán a Forma-1-et is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!