f1

2016.08.23. 05:51

Alonso: Kicsit nagyobb szabadságot kellene kapniuk a csapatoknak

Fernando Alonso szerint nem ideális, hogy gyakorlatilag minden autó egyforma

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Fernando Alonso szerint muszáj, hogy a Forma-1 nagyobb szabadságot adjon a versenyzőknek és a csapatoknak, annak érdekében, hogy látványosabbak legyenek a versenyek. 

Alonso egyike a mindössze négy versenyzőnek, akik a V10-es, V8-as és V6 Hybrid érában is a Forma-1-es mezőnyben voltak, de a spanyol szerint ez utóbbi nem javít a sport megítélésén.
"Egy kicsit több szabadság a csapatoknak versenyzőknek, egy kis lazítás mindenen, jó lenne." - mondta a spanyol. "

"Szerintem lehetőséget kell adni a csapatoknak, hogy maguk válasszák meg a súlyelosztást, a guminyomást, a saját filozófiájuk szerint alakítság a szárnyakat, vagy épp tegyenek hat kereket egy autóra! Most ha minden autót lefestenénk feketére,  azt sem tudnánk, melyik csapat autóját látjuk. Az autók hasonlítanak egymásra, maximum színben térnek el, mert szabályok túl kötöttek. Meg van szabva, hogy így csináljuk az autót, ilyen szélesre, ilyen hosszúra, és minden. Ez egy kicsit fura."

"Ugyanez igaz a versenyzőkre is, ha egy kicsivel több szabadságot kapnánk a versenyeken és kevesebb büntetést. Mindig ugyanazt kell tennük, ugyanabban az időben, ugyanabban az órában, és ha bármit is nem csinálsz meg, már mehetsz is  aversenybírákoz és büntetést fogsz kapni. Időbüntetést, megrovást..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!