f1

2016.10.26. 10:51

Alonso még úgy is lelépne az F1-ből, ha a Mercedes hívná

A spanyol reálisan látja a helyzetét, nyilván nem fogják hívni

Vámosi Péter

Fotó: McLaren

2005/2006 világbajnoka nem győzi elégszer figyelmeztetni az újságírókat, hogy az egész Forma-1-es karrierje a 2017-es szabályzás bevezetésének a sikerességén múlik, mert a jelenlegi kötelező gumi és üzemanyag kímélő módból elege van. A finn Turun Sanomatnak Austinban fakadt ki:

"Van szerződésem jövőre, és biztos vagyok benne, hogy a McLaren jó autót épít, illetve a Honda is versenyképesebb lesz, mint jelenleg. Így már csak egyetlen kérdés maradt, mégpedig az, hogy élvezni is fogom-e ezen új generációs autó vezetését. Amennyiben maradt volna a jelenleg érvényben lévő szabályzás, ami arról szól, hogy az első körtől kezdve az utolsóig spórolj mindennel, akkor a következő év lett volna az utolsó évem a királykategóriában. Maradnék még, és még úgy is, ha jövőre megnyerném a bajnokságot, de nem élvezném az autó vezethetőségét, befejezném a karrierem."

Tehát ha még a jelenlegi top Mercedes F1-es csapat, vagy a Red Bull hívná 2018-ra, Alonso azt állítja, hogy ez nem célja abban az esetben, ha a kocsi nem felel meg az ő kritériumainak. Ezt a kérdést így látja: "Először is, nem hinném, hogy hívnának, mivel megvannak a versenyzőik az elkövetkezendő két évre. Jelen pillanatban így az a kérdés, hogy enyém legyen a legjobb autó, vagy csapatot váltsak, nem érdekel."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!