f1

2016.07.27. 07:22

Alonso nem hiszi, hogy még idén dobogóra állhat

2005 és 2006 Forma-1-es világbajnoka jelenleg a 13. helyen tartózkodik a világbajnoki pontversenyben

Horváth Dániel

Fotó: Varga András

2005 és 2006 Forma-1-es világbajnoka jelenleg a 13. helyen tartózkodik a világbajnoki pontversenyben az eddig megszerzett 24 pontjával, 168 egységgel korábbi csapattársa, a világbajnoki éllovas Lewis Hamilton mögött.

A spanyol már most, a szezon felénél túlszárnyalta tavalyi 11 pontos teljesítményét, ennek ellenére kételkedik abban, hogy 2014 után újra pezsgőt kortyolhasson a pódiumon.

„Nagyon nehéz lesz számunkra idén odaérni az első három hely valamelyikére” – mondta Alonso a Cadena Cope spanyol rádiónak.
„Normál körülmények között még nem érdemelnénk dobogót. Remélem fejlődünk, és jobbak leszünk jövőre, de ez a Forma-1, itt bármi megtörténhet. A McLaren-Honda projekt felfelé vezető úton tart.”

A nyolcszoros konstruktőri világbajnok wokingi istálló 2012 óta nem nyert futamot a királykategóriában, Alonso azonban egyelőre nem gondolkozik a visszavonulásról. „Az F1-es jövőm nem az autó versenyképességén múlik. Még az elmúlt két évben is tudtam élvezni a versenyzést” – folytatta a spnyol.

„Ha az autókat újra olyan jó móka lesz vezetni, mint néhány éve, akkor nem lesz problémám azzal, hogy itt maradjak. Tisztában vagyok a ténnyel, hogy már nem a húszas éveimben járok, de mostanra sokkal több tapasztalatom tapasztalatra és háttérismeretre tettem szert.”

A McLaren-Honda ezen a hétvégén Németországban folytathatja a pontszerzést, kétszeres világbajnokuk révén egy hetedik hellyel gazdagodtak Magyarországon, habár a hockenheimi esélyeket illetően Alonso már korántsem ennyire derűlátó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!