f1

2016.05.26. 15:36

Alonsonak meg van a véleménye az új szabályról

A sisakfóliák eldobásának tiltása ugyanis Monacóban lép életbe.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

Az eredeti terv ugyan az volt, hogy már a szezonnyitón érvényben lesz a változtatás, elhalasztották a Spanyol Nagydíjra, ám további csúsztatással végül a hétvégi Monacoi Nagydíjtól kezdve nem lehet eldobni a pilótáknak a fóliát.

A csapatok és a pilóták még nem biztosak abban, pontosan hogyan is fogják megoldani a problémát, de Alonso elmondta, ők már többféle lehetőséget teszteltek.

„Ez egy elég furcsa szabály, eddig ilyen nem volt, de megpróbáljuk megoldani, hogy a pilótafülkén belül tároljuk a fóliát.” – fogalmazott a spanyol.

„Többféle megoldást kipróbáltunk már, és több helyet számításba vettünk, hogy hová tegyük a fóliát. Ebből van, amelyik lehetőséget most nem magyaráznám el, mert kellene a 18-as karika.”

„A boxutcában csak 60 km/h-val megyünk, így szerintem akkor meg tudjuk majd oldani a dolgot, de vasárnap a versenyen meglátjuk, hogy jön össze.”

Az viszont még tisztázatlan, hogy büntetik azt a pilótát, aki megszegi az új szabályt.

„Ez még nem eldöntött. Kérdeztük az FIA-t a büntetésről, de erről még sok vita folyik.” – zárta a spanyol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!