f1

2016.09.30. 17:14

Az EU Forma-1 szembeni vizsgálata egy új szintre lépett

Az Európai Bizottság Forma-1 elleni vizsgálata, szabálysértés miatt, egy új szinten folytatódik, mondta a Force India helyettes csapatfőnöke Bob Fernley.

Hegedűs Dávid

Fotó: Force India F1 Team

A Force India és a Sauber tavaly panaszt tett az EU-nál, hogy a szabályzat egyes elemeit – a pénzek szétosztása – megsértették.

Bár nincs hivatalos közlemény az EU részéről, Fernley megerősítette pénteken, hogy a dolgok már jó irányba haladnak, hiszen a többi csapat is információt kért, azért hogy segítsenek a vizsgálatban.

„Tisztességes eljárásról van szó, és megerősíthetem, hogy több csapat is felvette a kapcsolatot az EU-val, ami egy új szintnek tekinthető az ügyben, de nem tudom, hogy melyik csapatokról van szó.” - mondta Fernley.

„A mi szempontunkból nem tudok mit mondani arról, hogy mi történik, de az EU szempontjából ismét megerősíthetem a korábbi mondataimat.”

Fernley elutasította azt a felvetést, hogy egy külön jogi eljárást is indítsanak az Egyesült Államokban.

„Ez nem indokolt, hogy megvitassuk, mert egy előrehaladott jogi tárgyalásunk már van.” Mondta. „Ez valószínűleg egy kicsit még bizonytalan, de az biztos, hogy minden nyugodt jelenleg a mi oldalunkon.”

„Mi nagyon, nagyon kitartunk amellett, hogy ez egy túl szabálytalan rendszer. Mindenesetre ahhoz, hogy ítéletet hozzanak alaposan meg kell vizsgálniuk a helyzetet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!