f1

2015.03.27. 15:13

Bottas: A Ferrari erősebb, mint vártuk

Valtteri Bottas komolyan szemmel tartja a Ferrarit, miután az olasz istálló jobb tempót mutatott pénteken, mint amire számítottak.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

A második szabadedzésen Kimi Räikkönen időmérős szimulációja mindössze négy tizeddel maradt el Lewis Hamilton Mercedesétől, Bottas pedig további három tizedre végzett finn honfitársa mögött. A Williams finnjének problémái voltak az autójával, a Ferrari tempóját azonban így sem tudta figyelmet kívül hagyni.

„Úgy tűnik, a Ferrari picit erősebb, mint számítottuk” – vallotta be Bottas. „Tudjuk, hogy rengeteget javulhatunk holnap, az autó egyensúlyán tudunk javítani, és persze kevesebb üzemanyaggal futunk és feltekerjük a motort. Hogy ez elég lesz-e – nem tudom.”

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e a Ferrari tempója miatt, Bottas így válaszolt: „Igen, úgy tűnik, eléggé erősek itt, de majd meglátjuk holnap. Holnap lesz az időmérő, és majd akkor kiderül Holnap meglátjuk, hogy amink van, még elég-e, de elég nehéz ezt megmondani; jelenleg erősebbnek tűnnek pénteken, mint számítottuk.”

A 77-es számú autót problémák hátráltatták pénteken.

Bottas a következőt mondta a versenyszimulációjáról: „Nem volt annyira jó, nehéznek éreztem; majd az etapom alatt a csapat észrevette, hogy megsérült az autó – az egyik hátsó fékcsatorna és még néhány apró alkatrész letört körözés közben. Nem segített a helyzeten.”

Bottas a melbourne-i nyitófutamot kihagyta egy kisebb hátsérülés miatt, ám most újra autóba ülhet; azonban még mindig érez némi kényelmetlenséget, még az átalakított pilótafülkében is.

„Nem mondhatnám, hogy teljesen fájdalommentes, de tulajdonképpen pontosan erre is számítottam. Egy picit még érzem, de a legfontosabb, hogy a nap folyamán nem rosszabbodott, végig egyenletes maradt, és tényleg csak egy kis fájdalomról van szó.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!