f1

2016.07.13. 06:45

Bottas biztosan marad, de Massa is a listán van még

Jelenleg így áll a Williams versenyző fronton?

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

Felipe Massa jó eséllyel maradhat a Williamsnél jövőre is. Legalábbis erre utalt a csapat helyettes csapatfőnöke, Claire Williams, Silverstone-ban.

Jenson Buttont is emlegetik ugyan a csapathoz, nem is tagadta Claire, de elmondta, hogy a csapat nem fog a McLarenre várni.
"Már mondtam pár hete, hogy a döntésünk nem fog más csapatoktól függni." - mondta Claire. "Több elérhető opciónk is van, és a csapat érdekei és az üzlet szempontjából is a legjobb döntést kell hoznunk."

A paddockban a közvélemény szerint Valtteri Bottas valószínűleg marad, és Massa helyére talán új ember érkezhet. Claire szerint azonban Massa továbbra is a listán van.

"Ez Felipe harmadik éve a csapatunknál és remek munkát végez." - mondta a brazil Band news FM-nek. "Nagyszerű, hogy a csapatunk tagja. Szóval azzal a sok tapasztalattal, amit ő hozzánk hozott, a lista tetején szerepel."

Arra a kérdésre, hogy Massa helyére talán honfitársa, Felipe Nasr érkezhet-e, Claire úgy felelt: "Nem tudom megerősíteni, hogy tárgyalásban lennénk."

A finn Mika Salo is úgy véli, hogy Bottas helye fix.

"A Mercedes tele van, a Ferrari tele van, a Red Bull tele van." - mondta Salo a finn MTV-nek. "Hova máshova akarna menni a Williamstől?""Valtteri rendkívül jó versenyző, aki remekül illik a csapatba, el tudom képzelni, hogy meg akarják őt tartani akár a következő tíz évre."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!