f1

2016.05.23. 16:56

Boullier: A McLaren megverheti Monacóban a Ferrarit

A wokingi istálló csapatfőnöke úgy véli, hogy a hercegségben maguk mögé utasíthatják a Scuderiát.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

Az Autosport a monacói versenyhétvége előtt arról faggatta a McLaren sportigazgatóját, hogy mely istállók fognak előttük végezni a monacói versenyhétvégén. A wokingi istálló szakembere érdekes választ adott a kérdésre.

„A Ferrariban nem vagyok biztos. Nem hiszem, hogy a Ferrari fenyegetést jelentene. A Red Bull biztosan és a Toro Rossonak is elég jó az autója, no meg persze a Mercedesnek.” – válaszolta a francia szakember, aki saját versenyzői helyét is megtippelte. – „Szerintem a papírforma alapján valahol a hatodik-nyolcadik hely környékén végezhetünk.”

Boullier emellett azon a véleményen van, hogy az alvázak tekintetében már amúgy is a harmadik legjobbal büszkélkedhetnek a sorozatban. A McLaren szakembere szerint egyedül a Mercedes és a Red Bull alváza múlja felül a wokingi istállóét.

„Már tavaly is a harmadikak voltunk ebben a tekintetben, de a Williamsszel és Ferrarival rendkívül közeli eredményekkel. Most van a Mercedes, a Red Bull, mi magunk és utána a Ferrari, a Toro Rosso és a Williams. Ők egyértelműen mögöttünk vannak.” – tette hozzá Boullier. Máskülönben a McLaren versenyzői előrelépésre számítanak Monte-Carloban.

„Imádom a pályát és az elmúlt néhány évben nem is mentünk rosszul rajta. A tavalyi futam kissé frusztráló volt a sárga zászló miatt a Sainte-Devoteban, ami miatt el kellett vennem a lábam gázról, így nem jutottunk be a Q3-ba. Idén már egyértelműen ez a célunk.” – latolgatta az esélyeket Button.

„Kétségtelen, hogy a csomag egészére vonatkozó előrelépéseknek köszönhetően egyre jobbak és jobbak leszünk. Még mindig hiányzik egy kis erő az erőforrás részéről, viszont Monaco olyan pálya, ahol ez nem olyan fontos – szóval itt jobbak lehetnek az esélyeink, mint máshol.” – tette hozzá Alonso.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!