f1

2016.10.24. 08:09

Büntetés a Ferrarinak

Räikkönen tudni akarja, mi okozta a hibát

Motorsport Csatorna

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari 5000 eurós büntetést kapott, mert nem biztonságos körülmények között engedték ki Kimi Räikkönent a boxból az Amerikai Nagydíjon.

A finn versenyző három kiállásos stratégián volt, a 38. körben kiállt lágy keverékű Pirellikért, de előbb indították el, minthogy a jobb hátsó kerék felrakását teljesen befejezték volna. A csapat rádión szólt Räikkönennek, hogy álljon meg, ezt meg is tette a boxutca végén, a dombtetőn. A versenye ezzel véget is ért visszahurította magát a boxutcába és kiszállt autójából.

A malőr miatt a Ferrarit pénzbüntetéssel sújtották, Räikkönen pedig az eset kivizsgálását kéri.

"Ki kell vizsgálnunk, miért váltott zöldre a lámpa." - mondta Räikkönen. "Remélhetőleg a jövőben ezen tudunk változtatni, bármi is kell ahhoz, hogy ne történjen ilyen. Ha a lámpa zöldre vált, nyilvánvaló, hogy elindulok. Miért váltott, ha még nem voltak készen? A kerék fennmaradt, míg megálltam, de ebben nem lehettünk 100%-ig biztosak, szóval ki kellett állnunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!