f1

2016.07.27. 08:08

Button maga sem tudja jelenleg, hogyan tovább

Miközben Kiminek biztos az F1-es jövője, az angol lehet visszavonul

Vámosi Péter

Fotó: Varga András

Egyre valószínűbb, hogy Kimi Räikkönen maradhat egyedül a korelnök a Forma-1-ben, amennyiben Jenson Button visszavonulna az év végén. A finn már alá is írta a szerződését jövőre a Ferrarival, de a hozzá hasonlóan 36 éves Jenson Button azt állítja, hogy még nem döntötte el azt, hogy mit fog csinálni az idei esztendő után. A Turun Sanomat rá is kérdezett erre Buttonnál, hogy mit szól Räikkönen hosszabbításához:

"Nem ismerem az ő helyzetét és a hátterét, de annyira nem voltam meglepődve."

Kimi ugyan egy évvel később debütált mint Button a Forma-1-ben, de elment egy kicsit rallyzni, így Button több mint 50 futammal többet teljesített a száguldó cirkuszban, mint a finn. A brit versenyzőnek azonban feltett szándéka elérni az elég ritka 300. futam indulást.

"A 300 futam, elég hosszú időszak. Csak Rubens Barrichellonak és Michael Schumachernek van több." Arra a kérdésre, hogy megdöntené-e Barrichello 323 indulásos rekordját, ezt válaszolta: "Ha akarom. A kérdés az, hogy akarom-e ezt, avagy nem. Jelenleg magam sem tudom a választ."

A McLaren feltehetőleg Stoffel Vandoorne-ra cserélné le Buttont, de erősen tartja magát az a pletyka, hogy a Williams leszerződtetné a 36 éves pilótát. Erre röviden enynit mondott: "Az egyetlen ok, hogy jövőre a Forma-1-ben maradjak az lehet, hogy győzelmekért harcolhassak, akár a McLarennél, vagy máshol."

Mindeközben Button meg fogja dönteni Mika Häkkinent abban a tekintetben, hogy ő még tovább szolgálja a McLarent. Erről a statisztikai adatra is volt válasza Buttonnak: "Ha Mikára gondolok, és arra hogy milyen korán visszavonult, akkor érthető talán, hogy miért is döntöm meg az ő rekordját."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!