f1

2016.08.18. 17:11

Button: Mi hagytuk ellaposodni az F1-et

Button szerint a Mercedesen kívül egyik csapat sem végzett elég jó munkát

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Jenson Button szerint épp a mezőny többi része teszi lehetővé a Forma-1 hanyatlását okozó Mercedes egyeduralmat.

A Mercedes idén zsinórban a harmadik egyéni- és csapatbajnoki címe elé néz, az elmúlt 50 versenyből 43-at a Mercedes nyert.

Button úgy véli, hogy a mezőny többi része egyszerűen nem végez elég jó munkát.

A Rosberg-Hamilton csatára egyszerűen így reagált:

"Ez nem az a csata, amiben mi részt vehetünk. Ez nem az a csata, amiben számomra bármit is befolyásol, hogy ki nyer, vagy nem nyer. Számomra az a fontos, hogy a többi csapat is érintett legyen a küzdelemben, az élen, mert ha csak két srác küzd, ugyanolyan autókkal az élen, az nem az, amire a sportnak szüksége van."

"Más gyártóknak is érintettnek kell lenniük, más csapatoknak is, és ez az a pont ahol mi hagytuk ellaposodni a sportot, azzal, hogy nem végeztünk elég jó munkát. Az olyan versenyeket, mint a barcelonai volt, ahol a Mercedesek nem voltak versenyben (mert kiestek), mindenki imádta, mert négy autó csatázott a győzelemért. Ilyen pedig nem nagyon történt az elmúlt három évben, szóval remélhetőleg a jövőben viszont lesz még ilyen a Forma-1-ben."

Button arról is beszélt, hogy szerinte mitől olyan jók a Merecdesek.

"Hogy miért olyan jók? Nem tudom. Szerintem ha tudnánk, akkor mi is olyan jók lennénk, mint ők. Nagyon sok tehetséges emberük van, és talán a jelenlegi szabályok is nekik kedveznek. Hogy jövőre el lehet-e kapni őket (a szabályváltozások következtében)? Talán. Lehetséges. De nem hiszem az erőforrásuk az, ami annyira szuperebb például a Ferrariénál. Egyszerűen csak nagyon jó az autójuk. Az egész csomagjuk fantasztikus. Nem hiszem, hogy önmagában az erőforrásra lehetne fogni, hogy attól teljesítenek jól, hiszen van sok más autó is ugyanazzal az erőforrással, és mégsem teljesítenek közel sem olyan jól."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!