f1

2015.08.01. 15:28

Dennis tudja, mi a baja Alonsonak: ugyanaz, mint neki

Ron Dennis szeront az F1-nek nem a hátráltatásról kellene szólnia

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

A McLaren főnöke, Ron Dennis úgy véli, hogy Fernando Alonso azért frusztrált, mert a szezonközi teszttilalom miatt nem tud javítani a McLaren.

A csapat idén váltott vissza Honda erőforrásokra, egyelőre azonban mindössze 17 pontot gyűjtöttek, és a pontversenyben csupán a Manort tudhatják maguk mögött.

Alonso olykor utal rá, hogy nincs ínyére a csapat aktuális helyzete, Dennis szerint azonban a spanyol valódi szívfájdalma az, hogy szezon közben nem tesztelhetnek, hogy kiküszöböljék a hibákat. Dennis úgy véli, nem valós az az indoklás, hogy költségcsökkentési okokból tilos a tesztelés a szünetben.

"Úgy gondolom, hogy Fernandót ugyanaz zavarja, mint engem, hogy nem tesztelhetünk, mikor nem vagyunk versenyképesek." - mondja Dennis. "Ez hatalmas hátrányt jelent. Tesztek nélkül nehéz javítani az erőforrás és az autó teljesítményén. Ezzel valójában nem takarítunk meg pénzt, hiszen úgy viszünk fejlesztéseket az autóra, hogy valójában még nem tudtuk kipróbálni azokat. Nem mindig sikerül a fejlesztés elsőre, és amikor nem sikerül, akkor elpazaroltuk a pénzt. Ez (a teszthiány) sokkal inkább akadályozza a nagyobb csapatok teljesítményét, mintsem tényleg pénzt takarítana meg. Senkinek nem spórol ez pénzt, csak a kisebb csapatoknak. Az F1 nem erről szól. Az F1 a versenyről szól, nem a hátráltatásról."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!