f1

2016.05.26. 17:39

Dennis: Vandoorne nem eladó

A McLaren főnöke, Ron Dennis figyelmeztette a többi F1-es istállót, hogy csapatuk tesztpilótáját 2017-ben is meg szeretnék tartani.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

A belga versenyző Bahreinben debütált Fernando Alonso helyén, ekkor – élete első F1-es versenyén – a pontot érő tizedik helyen intették le.

A tavalyi évben megnyerte a GP2 bajnokságot, majd idén a Super Formulában versenyez Japánban, emellett pedig a McLaren alkalmazásában áll. Így reménykedik, hogy a közeljövőben már pilótai szerepkört kaphat a csapatnál.

Ez azonban csak úgy lehetséges, ha az istálló egyik világbajnoka elhagyja a McLarent. A következő évre viszont még mindkettejüknek szerződése van. Így a fiatal tehetség több másik csapat érdeklődését is felkelthette.

Ron Dennis Monacóban viszont tisztázta terveit Vandoorne-al.

„Stoffel rendkívül tehetséges, intelligens és szorgalmas fiatal pilóta. Legfontosabb számára a győzelem. Része a McLaren jövőbeli terveinek, így ha van olyan csapat, aki szintén őt szeretné, mást kell kitalálnia.”

„Ami a jövő évi felállást illeti, még nem tudunk semmi hivatalosat közölni, annyi azonban biztos, hogy Stoffel nem eladó.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!