f1

2015.08.05. 09:07

Ecclestone: Carmen Jorda nagyon jó

Bernie Ecclestone megvédte Carmen Jordát

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Bernie Ecclestone védelmébe vette a Lotus fejlesztő versenyzőjét, Carmen Jordát, aki számos kritikát kapott az elmúlt időszakban arra vonatkozóan, hogy helye van-e királykategóriában.

Többek között az FIA Women in Motorsport vezetője, a WRC-ben jeleskedett Michele Mouton is arra utalt, hogy Jorda csupán marketing fogás. Jorda szerint azonban Moutonnak informálódnia kellene, mielőtt kritizál.

Eccelestone régóta szeretné, ha női versenyzővel bővülni az F1 mezőnye, így kiállt Carmen mellett.

"Ő nagyon jó." - mondta Ecclestone a Motorsport.com-nak. "Jó munkát végez a Lotusnak. A Forma-1-be akar kerülni, és megpróbáljuk ehhez megtalálni a megfelelő utat, de nincs egyedül. Sok más nő van még így ezzel."

"Láttam az amerikai lányt, Danicát (Danica Patrick), és (Simona) de Silvestronak is mondtam, hogy tudnánk tenni valamit az érdekükben, de nem akarnak Európába jönni, Amerikában akarnak maradni."

Ecclestone hozzátette, reméli, hogy a jövőben több tehetséges női versenyző tűnik majd fel, s ismét Carmen Jorda mellett szól.

"Én nagyon szeretnék segíteni Carmennek. Ott van például Miss World. Ez nem azt jelenti, hogy ő legszebb nő a világon. Hanem azt jelenti, hogy ő a legjobb azok közül, akik részt vettek a versenyen. Carmen talán nem a legjobb, de ő legalább versenyben van."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!