f1

2016.06.27. 18:27

Ecclestone és Dennis nem értenek egyet Brexit ügyben

Most akkor rosszul járnak az angol székhelyű csapatok, vagy sem?

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Bernie Ecclestone úgy véli, hogy Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése helyes döntés.

Történelmi népszavazást tartottak csütörtökön az Egyesült Királyságban, az állampolgárok pedig megszavazták az Európai Unióból való kilépést. Ennek hatására gyengült a font, a Nagy-Britanniában székelő cégek részvényei estek, és felbolygatta a tőzsdét.

A spanyol AS sportújság már azt pedzegette, hogy az Angliában székelő F1-es csapatok talán székhelyet váltanak, mondjuk a Mercedes Németországba, a Red Bull Olaszországba, Faenzába, a Renault pedig Franciaországba költözhetne.

Ecclestone azonban ezt a feltevést cáfolja.

"Szerintem ez (a Brexit) a legjobb dolog. Magunkat kell irányítanunk." - idézte Ecclestone-t a Mirror. "Ha valaki el akar valamit adni, ami jó termék, jó áron, akkor azt az emberek megveszik, függetlenül attól, hogy az kínai, olasz, vagy német. Az emberek majd túljutnak ezen és élik tovább az életüket."

Vele ellentétben Ron Dennis komoly következményekre figyelmeztetett, még a szavazás előtt. Véleménye szerint ez "elriasztja a befektetőket, munkahelyeket veszélyeztet és és veszélybe sodorja a gazdaságot is."

"Alapvető fontosságú, hogy Európa része maradjuk, a McLaren üzleti érdekei miatt is." - mondta Dennis a The Times-nak.

Ugyanakkor a fon Brexit miatti gyengülésével az F1 jól jár. Erről ide kattintva olvashatsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!