f1

2016.12.02. 17:59

Ecclestone: Lehetséges az Alonso-Hamilton páros

A nagyfőnök is megszólalt Mercedes-ügyben.

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Bombaként robbant a hír ma délután, miszerint Nico Rosberg világbajnoki címe után visszavonul a Forma-1-től. Természetesen mindenki elkezdett találgatni, hogy vajon ki lesz az újdonsült világbajnok utódja. 

A spanyol lapok és a szurkolók nagy része rögtön bedobta Fernando Alonso nevét, a kétszeres világbajnok előtt itt az esetleges lehetőség, hogy a bajnoki éllovashoz szerződjön.  Ezt a húzást Bernie Ecclestone sem bánná: „Szerintem lehetséges. Új menedzsment van a McLarennél, és talán Alonsónak tele van a hócipője velük, illetve fordítva.”

„Vettel? Ő viszont nem. Nem gondolnám, hogy Vettel Lewis mellett akarna versenyezni” – mondta Ecclestone. 

Martin Brundle, a Sky Sports szakkomentátora úgy érzi, rendkívül sok telefonhívást fogad a napokban Toto Wolff, Fernando Alonso pedig egyértelműen meg akarja magának szerezni a helyet, amivel ismét összeállhat az Alonso-Hamilton páros.Andy Soucek, spanyol autóversenyzővel augusztusban még a Hungaroringen készítettünk interjút, melynek során többet között Alonso jövőjéről is kérdeztük. Soucek akkor így felelt: „Ha esetleg kap ajánlatot a Mercedestől, akkor biztosan átmenne oda.”

Gerhard Berger, korábbi osztrák Forma-1-es versenyző az Alonso-Vettel páros valamelyikét látná legszívesebben 2017-től Hamilton csapattársaként.

Niki Lauda viszont korántsem nem ennyire nyugodt: „December 2-a van, és nincs versenyzőnk. Attól tartok, hogy minden top pilótának már szerződése van” – mondta Lauda a német Auto Motor und Sport-nak.

„Rosberg utódját megtalálni egy valós probléma. A lehető legjobb párosunk volt Lewis és Nico személyében.”

A hivatalos bejelentésig egyre vadabb módon folytatódhat a találgatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!