f1

2016.01.27. 18:22

Ecclestone: Remélem Austin a naptárban marad

Egyelőre kérdéses az austini versenyhétvége sorsa, de a FOM elnöke bízik a folytatásban.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

Nem jött túl jól a tavalyi évad amerikai futamára megérkező hatalmas vihar, mivel egyrészt ez rengeteg nézőt távol tartott a versenytől - akiknek aztán vissza kellett téríteni a jegyek árát, és ezzel összefüggésben majdhogynem veszteségessé vált a futam -, másrészt Texas állam 25 millió dollárról 19.5 millió dollárra csökkentette az állami támogatást.

Mindez a futam veszteségeivel kombinálva akkora érvágást jelentett a COTA-nak, hogy komoly aggályok merültek fel a verseny megtartásával kapcsolatban is. Az F1-es kalendáriumban például még megerősítésre váró helyszínként szerepel. Mindazonáltal Ecclestone is abban bízik, hogy sikerül megmenteni a futamot - főleg abban az évben, amikor ismét egy amerikai csapat gördül majd a pályára.

"Szerződésünk van velük, a COTA-val. Remek munkát végeznek és remélem, hogy folytathatjuk." - kommentálta a híreket a FOM elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!