f1

2016.08.22. 09:32

F1-es öregfiúk parádézhatnak majd a Classic Adelaide ralin!

Stefan Johansson, Ivan Capelli és Pierluigi Martini húznak újra overált

Vámosi Péter

A 80-as években aktív versenyzők novemberben megcélozzák Ausztráliát, és az eredeti adelaide-i pálya egy részén azon Forma-1-es autókkal bemutatóznak majd, amelyeket annak idején is vezethettek. Mindhárman ugyanakkor elindulnak majd a Classic Adelaide Rally-n is, ahol egzotikus sportautókkal mehetnek a "Marque Tour" kategóriában.

Az esemény szóvivője, Tim Possingham optimista: "A Tour rész hihetetlenül népszerű, eddig több mint 70 nevezés érkezett. Az, hogy három volt Forma-1-es versenyző is csatlakozik majd azon a pénteken, segíthetnek a többi résztvevőnek is a tapasztalataikkal, és nyilván a győzelemért szállnak harcba majd. Azt gondolom, hogy ezek a srácok élvezik majd a vezetést Dél-Ausztrália legjobb útjain, majd az Adelaide Motorsport Festival keretein belül mindannyian a klasszikus Forma-1-es torpedóikkal mulathatnak Adelaide utcáin."

A három egykori sztár tehát ott lesz az Adelaide Parklands ünnepségén, ahol számtalan régi Forma-1-es autó is feltűnik majd, és mennek is majd a rövidített változatán a Clipsal 500 néven ismert utcai pályának. Ennek részeként Johansson egy Ferrari F156/85-öst, Capelli egy Leyton House CG981-et, míg Martini egy Minardi M189 volánja mögé pattan majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!