f1

2016.07.13. 09:37

Fernando Alonso a Mercedeshez tart?

Azért kezeljük fenntartásokkal a Gazzetta dello Sport információját egyelőre

Vámosi Péter

Fotó: Tóth Zsombor

Az olasz újság szerint mivel kiéleződött újra a viszony Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, ezért könnyen lehet, hogy egyikőjüket a Mercedes Fernando Alonsora cserélni. Alonso ugyan próbál jóképet vágni jelenlegi munkáltatója a McLaren-Honda bukdácsolásaihoz, és továbbra is adósak a dobogós helyezésekkel, ezért könnyen lehet, hogy a 34 éves pilóta utolsó esélye a Forma-1-ben az lesz, ha a csillagos márkához igazol, és így próbálja megszerezni a hőn áhított harmadik világbajnoki címét.

A Mercedes is már teljesen nyíltan dicséri a volt Ferrari pilóta képességeit, a Brit Nagydíj után Twitteren is méltatták a spanyolt.

Alonso jelenlegi szerződése a McLarennel 2017-ben járna le, Rosberg pedig éppen tárgyalásban áll a Mercedesszel a hosszabbításról, de elviekben az év végén járna le. Lewis Hamilton 2018-ig írt alá az angol-német csapattal.

A Mercedeses spekulációk ellenére a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint Alonso marad velük. Amikor rákérdeztek nála, hogy marasztalná-e a spanyolt, így válaszolt: "Persze, hogyne! Igazán hiszek a projektben, és abban, hogy fejlődünk. A McLaren készen áll, és amint meglesz a teljes csomagunk, újra a toppon leszünk. Ez biztos. Nagyon remélem, hogy Fernandoval együtt a fedélzetünkön."

Alonso másik lehetősége az, ha elhagyja a száguldó cirkuszt, azonban főnöke szerint marad, és újra bajnok lesz: "Nem hiszem, hogy Fernando már vissza akarna vonulni. Biztos vagyok benne, hogy hisz a McLaren-Honda projektben, és újra bajnok lesz."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!