f1

2015.08.01. 12:14

Folytatja az együttműködést a Lotus és a Siemens

A Lotus F1 Team bejelentette, hogy folytatódik kapcsolatuk a Simens Fibersim porfóliójával.

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

A Fibersim porfólió olyan szoftvert takar, mely segíti az anyagmérnökök munkáját, és egyéb mérnöki szolgáltatásokat nyújt.

A Fibersim-et 2003 óta használja az enstone-i alakulat a tervezési és gyártásai folyamatok 3D-s modellezéséhez. Minden egyes szénszlas réteg modellezhető, a Fibersim pedig precíz utasításokat küld a tervező irodából a vágógépeknek és lézereknek. 2015-ben és az után a Lotus F1 Team arra törekszik, hogy a Fibersimet minél szélesebb körben alkalmazzák.

"Az E23 Hybrid 80%-ban kompozit anyagból készült, és rendkívül komplex, kihívást jelentő formákkal és idomokkal bír." - mondta Nick Chester, a Lotus F1 Team technikai igazgatója. "Csak a karosszéria önmagában több, mint 1000 rétegből áll, és ez több, mint 30 féle szénszálas anyagot tartalmaz. A Fibersim már nélkülözhetetlen eleme a tervezésnek és megvalósításnak, már több, mint egy évtizede, és köszönhetően partnerünknek, a Siemensnek, teljes mértékben ellnőrizni tudjuk a minőséget és összetételt minden szénszálas elem esetében."

"Nagy örömünkre szolgál, hogy folytathatjuk a munkát a Lotus F1 Teammel, hiszen közös a célunk: javítani a kompozitok termékfejlesztési folyamatát." - mondta Robert Flory, a Siemens PLM Software alelnöke. "A Fibersim gyorsítha a Lotus F1 Team versenyautójának létrehozásának folyamatát, partnerségünk segít a csapatnak finomítani a munkálatokon, hogy a végeredmény minél könnyebb és minél tartósabb legyen."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!