f1

2016.06.28. 20:45

Force India: Silverstone lesz az igazi teszt

Otmar Szafnauer, a Force India helyettes vezérigazgatója szerint csapatának valódi formája csak a Brit Nagydíjon derül ki.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Sahara Force India F1 Team

A VJM09 a májusi Spanyol Nagydíjon kapott egy nagyobb aerodinamikai frissítést, azóta pedig a Force India a negyedik legtöbb pontot gyűjtő csapat volt, két dobogóval fűszerezve eddigi remek teljesítményük Sergio Pérez révén. Szafnauer szerint ezek az eredmények azt tükrözik, hogy a Force India egyre inkább kezdi megérteni a barcelonai fejlesztéscsomagot és egyre sikeresebben csalogatja ki a benne rejlő potenciált; a nagysebességű Silverstone azonban jobban kimutatja majd az aerodinamikai fejlődés mértékét, ellentétben az elmúlt hetek utcai(bb) pályáival.

„Barcelona óta az autó erősebb lett” – nyilatkozta Szafnauer. „Az egyetlen aprócska visszalépés Kanadában volt – arra számítottunk, hogy ennél [egy nyolcadik és tizedik helynél] jobb hétvégénk lesz ott. Azt hiszem, annak inkább a hőmérséklethez és a gumikezelésünkhöz volt köze, de tanultunk is belőle. A következő állomás Ausztria és Silverstone; ez utóbbi lesz a valódi nagy teszt. Ha Silverstone-ban erősek leszünk, akkor az azt követő összes pályán azok leszünk.”

A bakui harmadik és kilencedik helyeknek köszönhetően a Force India 31 pontra megközelítette a szintén Mercedes-erőforrás által életben tartott Williamst, a csapat azonban nem veheti félvállról a mögötte leselkedő veszélyt sem.

„Egészséges előnyük van” – utalt a Williamsre Szafnauer. „Igyekszünk a maximumot kihozni magunkból, és majd meglátjuk, mire lesz elég. Mögöttünk is remek versenytársak vannak – a Toro Rosso erős, a McLaren is egyre jobb lesz, így fél szemmel hátrafele is kell tekintgetnünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!