f1

2016.07.28. 08:07

Forma-1-es versenyzők is kamionoznának!

Rosberg, Hülkenberg és Wehrlein is Kiss Norbisat játszik

Vámosi Péter

Fotó: Daimler AG

Aggodalomra semmi ok, azért nem versenykamiont tesztelnek a Forma-1-es srácok, hanem egy utcai Mercedes Actrosszal kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. A három német pilótának a napokban volt lehetősége arra, hogy Hockenheimben azon a részen, ahol most épül a Forma-1-es paddock, bemutassák a képességeiket a több mint 5 tonnás járgánnyal is.

Nehezítésként a gyakorlatokhoz kaptak a srácok vontatmányt is, és azzal kellett volna helyesen parkolniuk a bóják közé. Nico Rosberg roppant lelkes volt, miután kikászálódott a kamionfülkéből: "Ez egy hatalmas élmény volt! Soha életemben nem vezettem még egy ilyen teherautót, minden tök könnyű volt, egészen addig, amíg hátrafelé nem kellett manővereznem. Ez már komoly kihívás volt, mire ezt a nagy dögöt a kijelölt parkoló zónába tudtam erőszakolni. A versenyautómat is ilyenek szállítják mindenhová, legalábbis Európában biztos. Fontos elemei ők a mi parádénknak, gyorsan és megbízhatóan kell üzemelniük."

Nico Hülkenberg kifejezetten képzett kamionosnak mondható, hiszen olyan családból származik, akik szállítmányozással foglalkoznak, így nem volt meglepő az, hogy a három pilóta közül ő teljesített a legjobban. Ő pláne boldogan nyilatkozott: "Ezek aztán igazán szép gépek! Spedícióval foglalkozik a családom, így már van tapasztalatom az Actros családdal. Sokat kellett annak idején mozgatnom őket az udvarunkon ide-oda, sőt le is kellett hogy mossam őket. Precízen be kellett hogy parkoljam őket, szóval előjöttek az emlékeim. A száguldó cirkuszt is ezek viszik egyik helyszínről a másikra."

Akármilyen hihetetlen, de a legfiatalabb Pascal Wehrleinnek is komolyabb tervei vannak a kamionokkal: "Épp most rakok le jogosítványt teherautóra is! Ez egy szuper jármű, persze teljesen más mint egy versenyautó. Tartalékalkatrészeket, szerszámokat, mindent ezekkel szállítanak egy versenyhétvégére."

Ugyan Kiss Norbinak sincs utcai jogosítványa kamionra, ez egyáltalán nem akadályozza meg őt abban, hogy a Mercedes-Benz Actros versenyváltozatával hétről hétre elkápráztassa Európát, és legközelebb augusztus 27-28-án immáron a magyar közönség előtt!

Ez az esemény teljesen nyitott lesz az utcai kamionsofőrök előtt is, olyannyira, hogy meghallgatva a tavalyi kéréseket, a szervezők most már a programban is helyet adnak a csillogó-villogó kamionok korzózásának a Hungaroringen! Erre augusztus 27-én szombaton 10:00-kor, illetve augusztus 28-án vasárnap 15:30-kor lesz lehetősége a büszke kamion tulajdonosoknak a versenyek közötti szünetekben. És ez még csak egy extra esemény a számtalan program közül, amit nyújt majd a 2016-os kamion EB Fesztivál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!