f1

2016.06.25. 13:27

GP3-as versenyző debütálhat F1-es szabadedzésen

Leclerc a Haasnál mutatkozhat majd be

Tajthi Andrea

Fotó: Haas F1 Team

A Haas csapat megerősítette, hogy a Ferrari ifjonc versenyzője, Charles Leclerc velük mutatkozhat majd be F1-es szabadedzésen, a Brit Nagydíjon.

Már egy ideje várható volt, hogy a monacói versenyző részt vehet majd egy szabadedzésen az amerikai csapattal, ezt azonban csak most erősítették meg. Leclerc Esteban Gutierrez helyett köröz majd a a silverstone-i, a hungaroringi, a hockenheimringi, maláj és az abu dhabi versenyhétvége pénteki napján.

"Ez egy fantasztikus lehetőség, hogy Forma-1-es autóba ülhetek, és nem tudom eléggé megköszönni a Haas F1 Teamnek és Estebannak." - mondta Leclerc. "Megtisztelő a Haas F1 Team és a Ferrari belém vetett bizalma. Ez egy fontos lépés a végső célom felé, hogy Forma-1-es versenyzővé válhassak."

A GP3-ban versenyző Leclerc már a szezon első futamán megmutatta, hogy olyan gyors, mint egy velociraptor, ugyanis megszerezte a szezon első győzelmét. Egy hétvége után, jelenleg vezeti a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!