f1

2016.08.22. 11:04

Gutierrez belefáradt, hogy nem szerez pontokat

Esteban Gutierrez egy év kihagyás után tért vissza idén a Forma-1-be, az újonc Haas istálló színeiben.

Horváth Dániel

Fotó: Haas F1 Team

A fiatal mexikóinak azonban nem sikerült letennie névjegyét: idén még pontot sem szerzett, szemben csapattársával, aki már 28 világbajnoki egységnél jár.

Köszönhetően Esteban teljesítményének is, a tapasztaltabb Grosjen egyértelműen a Haas vezető pilótája lett. 

„A 11. helyek kezdenek unalmasak lenni”- mondta Esteban az NBC Sportsnak, aki idén négy alkalommal is egy pozícióval maradt le a pontszerző helyekről. 

„Versenyről versenyre jobbak voltak a körülmények, egyre kevesebb problémám volt, konstansabb teljesítményt tudtam nyújtani. Nem túl jó ilyen sokszor a 11. helyen végezni.”

„Viszont meg vagyok győződve róla, hogy meglesz a lehetőségem, hiszen a szezon fele még hátravan és tudom, mire vagyok képes.”

„Az egyik cél, hogy a csapattársam előtt végezzek, de ezzel nem elégszem meg” – zárta mondandóját a 25 éves mexikói, akinek minden valószínűség szerint elengedhetetlen lesz, hogy pontot szerezzen még idén, feltéve, ha meg szeretné tartani jelenlegi ülését.

Gutierrez egyébként 49 Forma-1-es rajt után mindössze egy alkalommal tudott pontot szerezni, még 2013-ban, Japánban. Igaz, akkor rögtön hatot is gyűjtött, köszönhetően hetedik helyezésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!