Gutierrez: Cél a Ferrari

2015. december 31., 13:50 szerző: Komenda Vivien
komment
Esteban Gutierrez elismerte, reményei szerint a Haas ülése közelebb repíti az olasz istálló egy versenyzői helyéhez.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Scuderia Ferrari

A mexikói pilóta útjai 2014 végén váltak el addigi csapatával, a Sauberrel, ezután pedig a Ferrari tartalékpilótája lett.

Gutierrez elismerte, a váltás tudatos volt, hiszen így egy lépéssel közelebb került a Ferrari-kapcsolatokkal rendelkező Haas csapathoz, mely istálló debütálásának részeseként indul 2016-ban a Forma-1-ben.

„Egyrészt nagyon nehéz volt kihagyni egy évet és türelmesnek kellett lennem. Végig a jövőbeli célok lebegtek a szemem előtt.” – fogalmazott a 24 éves pilóta a spanyol Marca sportnapilapnak.

„Nagyon jó élmény volt a Ferrari család tagjának lenni, és egyben nagy felelősség is egy ekkora múlttal rendelkező csapat harmadik számú pilótájaként dolgozni.”

„Elég ellentmondásos év volt. Először is versenyezni szerettem volna, azonban tudtam, ez csak egy év, így próbáltam annyit tanulni, amennyit csak tudok.”

Gutierrez bevallotta, nagy kockázat volt elhagyni a Saubert egy tesztpilótai ülésért, de a terv bejött, és jövőre már a Haas színeiben állhat rajthoz. Emellett felkészült a játék második részére: egy napon már pilótaként szeretne visszatérni a maranellóiakhoz.

„Nagyon kockázatos játékot kezdtem 2014 végén. Úgy otthagyni a Saubert, hogy semmi nem biztos elég rizikós.”

„Úgy döntöttem, átmegyek a Ferrarihoz és keményen fogok küzdeni – ez az első lépés. A cél ugyanis, hogy a győzelemért harcolhassak.”

„Csak ez lebeg a szemem előtt, ez az, amit el akarok érni.”

Komenda Vivien

hozzászólás
2015. december 31., 13:50 szerző: Komenda Vivien

Facebook

Hozzászólások